Tizennyolc párost neveztek Győrbe

A hétvégén újra színes versenyautóktól lesz hangos Győr és környékre, hiszen második alkalommal érkezik a városba az Országos Rally Bajnokság. A PSZA Motorsport csapata erős kötődést mutat a Nyugat-Dunántúli régió központja iránt, Árpi és Arnie is ide jártak egyetemre.

„Egy évvel korábban pozitív eredményekkel tértünk haza Győrből, ezért is várjuk nagyon az idei futamot. Továbbá személyes kötődésem is van Győrhöz, hiszen az egyetemista éveimet itt töltöttem. Tavaly bebizonyosodott a futam nagyon jól sült, rengeteg néző volt kíváncsi a futamra és remélem ez a tendencia az idei évben folytatódik” – kezdte a hétvége beharangozóját Szabó Árpád, a csapat koordinátora, majd hozzátette. „18 párost neveztünk az ORB, az ORC, az ORB2, ORB3 és Historic mezőnyébe. A megszokott felállások mellé érkeztek új versenyzők és új autók is a egyesületünkbe, ezért sok újdonsággal készültünk az eseményre. ORB-ben csapatunk színeiben köszönthetjük Cseh Vilit, aki egy Skoda Fabia R5-tel vág neki a futamnak, mellette visszatér Berta Laci a Peugeot Kupába, aminek nagyon örülünk, valamint a Zagyva család egy vadonatúj Ford Fiesta Rally3 Evo-val. Az tudni kell, hogy Dorka bekerült az M-Sport egyik tehetséggondozó programjába, ami csak nőknek szól. Kicsi országunk versenyzőjeként bekerült a Top15-be és Győrben fogja megtenni az első métereket az új autóval. Az ORC-re áttérve a P13-ban visszatért Helembai Zsolt, valamint Prigyeni Péter és Kiscsatári Imre is. Igaz nem az egyesületünk színeiben, de ott lesz Karsai Zsolt is, akinek sokat dolgoztunk az új autóján, ami most lesz először élesben bevetve. P12-ben Nagy Gábor hazai versenyzőként indul, tavaly nem sikerült célba vinnie az autót, idén mindenképpen ott szeretne lenni a céldobogón. P14-ben sem lehet hiányzónk, Tóth Barnabásék a BMW-vel támadnak majd. Mellettük még van egy kis meglepetésünk, hiszen a zöld PSZA-s Lada sem marad otthon, Arnie idén is meghívást kapott, így a WHB Győr Rally városi szakaszán őt is láthatjátok majd. A Historic mezőnyében szokásos a felállás, Szombathelyi Petiék mellett Zsolna Józsi megy a csapat színeiben és Csukovics István autója is ott áll majd a szerviz sátrunk alatt. ORB2-ben a bajnokságot vezető Baksai Laciék kocsiját is mi csináljuk, a fiúknak most nagy tétje van a futamnak, hiszen egy fokkal közelebb kerülhetnek a bajnoki cím felé Rónavölgyi Endrével szemben. Most sem hiányozhatnak Tellér Antiék és Endrődi Laciék sem. mellettük pedig hazai párosként a Czang György a Hondával nyomhatja a gázt. ORB3-ban Kosztolányi Laci és Faragó Istvánék mennek. Hét autó áll majd a sátrunk alatt, nagyon melegre számítunk, de így is nagyon várjuk a futamot.”

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Pitek-Lösung Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., Millers Oils Hungary, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., BPracing.hu, Ten-Line Kft., Better and Better Bt.