Hibamentes verseny

Boldogan és rengeteg tapasztalattal tért haza Szlovéniából a Nova Gorica Rally-ról a PSZA Motorsport versenyzőpárosa, a Szabó Árpád – Papp Arnold páros.

„Már a korábbi években tapasztaltuk, hogy a Nova Gorica Rally egy nagyon nehéz verseny és keményen fel kell rá készülni. Mivel nem olyan rég ültünk autóban, úgy érzem a megfelelő elánnal mentünk ki Szlovéniába, továbbá sokat fejlődtünk vezetési és itiner írásban is. Csütörtökön és pénteken jártuk a pályákat és azt gondolom egy nagyon jó itinert tudtunk Arnie-val közösen készíteni. A program nagyon sűrű volt, csütörtökön este ünnepélyes rajtceremónia Nova Gorica belvárosában, ami nagyon szépre sikerült. Rengeteg ember volt kint és nem csak a helyi versenyzőknek örültek. Péntek délelőtt finomítottunk az itineren, majd délután shakedown. Itt nem ért minket meglepetés, a változékony időjárás fogadott, ezért kétszer szárazon és kétszer vízen is tudtunk menni, de itt még nem ért véget a péntek, hiszen este egy városi szuperspeciál is várt még ránk. Azt gondolom jól teljesítettünk, hiszen legjobb R2-es párosként zártuk a sötét gyorsaságit. Szombaton hat szakasz várt ránk és itt is feleződtek a körülmények. Délelőtt szárazon mentünk, majd délutánra beköszöntött az eső és slick gumikkal kellett mennünk. Olyannyira megváltozott az időjárás, hogy az utolsó szakaszt törölni kellett és a szervizparkot is majdnem elvitte a víz. Vasárnap visszatért a szép idő, ezzel mi is kiengedtünk és nagyon jó időket tudtunk autózni. Ott tudtunk autózni a Rally4-es autók közelében és a kategóriánkban is az elejében autóztunk. Maximálisan elégedettek vagyunk, sikerült megnyernünk az R2 Kupát, amit sajnos kupákkal nem értékeltek. Jó verseny volt, sokat tanultunk, sok tapasztalattal tértünk haza és még biztosan visszatérünk. A csapat ismét bizonyított, tökéletes autót kaptunk, ami végig hibátlanul működött. Külön köszönöm Arnie-nak, mert rengeteg munkát tett a hétvégébe és nem csak navigátorként. A célba erő magyar srácoknak gratulálunk, Kocsis Imiékkel jókat tudtunk csatázni. Mindketten köszönjük támogatóinknak és a családunknak ezt a nagyszerű hétvégét. A folytatásban Arnie-val helyet cserélünk és készülünk a Herbst Rallye-ra, ahol rajtunk kívül még négy PSZA-s páros fog a sátrunk alatt állni” – számolt be a hétvégi élményekről Szabó Árpád.

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Pitek-Lösung Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., Millers Oils Hungary, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., BPracing.hu, Ten-Line Kft., Better and Better Bt.